Vem ska ta över Socialdemokraterna nu då?

Mona Sahlin lämnar snart skutan som partiordförande i Socialdemokraterna, och det ärrade gamla arbetarpartiet letar med ljus och lykta efter en ny person som med gnista och engagemang skall återföra partiet till vad man en gång var. Man har sagt att man behöver ett namn som kan förnya partiet och modernisera på ett liknande sätt som alliansen har åstakommit. 912 av 913 tänkta kandidater har öppet deklarerat att man inte vill ta detta ansvar dock.

Nummer 913 vill dock....väldigt gärna!!

Sven-Erik Österberg heter mannen i fråga, och på bilden kan man nästan antyda ett leende. Jag kostade nästan på mig en sifoundersökning för att se hur folkkär och opinionsbildande denna kandidat skulle kunna tänkas bli/vara. Jag ville att dom som svarar skulle inväga personlighet, färgstarkhet, humor och glimten i ögat, på frågan :

Vem av dessa två kandidater skulle nå ut mest till folket som partiordförande i socialdemokraterna?? :


Uppenbarligen så vann soptunnan en jordskredsseger här, trots att den i senaste valet valde att gå över och rösta på KD. Varför blev det nu såhär??

Färglösheten var det starkaste svaret. Och det är ju inte så mycket att göra åt, eller??


Nej, det funkade uppenbarligen inte det heller.

 

Men Sossarna behöver ju någon kandidat som har lite av samma dragningskraft som Fredrik Reinfeldt har för Alliansen. Jag satte mig ner och detaljstuderade Österberg vs Reinfeldt, och visst gick det att hitta några likheter efter några timmar:

 

...men där stannade tyvärr likheterna.


Nej snälla bestämmande folk...tänk rätt nu! (och lägg inte ner för mycket kraft på att förska övertala Per Nuder)


Det politiska klimatet i Sverige hårdnar!

Det är nog allmänt känt att jag tycker att Maud Olofsson är en person som ger mig samma panik/ångestliknande känsla i kroppen som torr svamp mot svarta tavlan, Decemberlönen och när Volbeat spelas på radion.

Men...


(Expressen 110127)

 

...Arkebusering kanske är lite väl att ta i ändå??? Eller??


RSS 2.0