Salt. Detta förbannade salt!!

Göteborgare är rädda för snö. Detta är inte en fördom, det är fakta!

För första gången sedan sekelskiftet 1700-1800 så har Göteborg några dagar av vinter. Riktig vinter!!

Det är en dryg decimeter snö på sina ställen, och det är banne mig riktig snö. Sådan där knarrande snö som är riktigt skön att gå i, och som sprids ut i små partiklar när man sparkar i en liten hög. Ja, som florsocker ungefär (vilket jag förutsätter att vi alla sparkat
r i då och då??)

Sen har vi fenomenet salt. Detta förbannade SALT.

När första snön faller så vet man att tre saker kommer att hända inom några timmar :

 

  1. Bussarna kommer glidandes i sidled på vägarna och når med säkerhet inte fram till sin slutstation.
  2. Fastighetskötarnas bilar har plötsligt en liten plog monterad fram på bilen, men då däcken inte är anpassade efter snöklimatet så tar sig dessa bilar inte fram genom "snömassorna" ändå.
  3. Från alla håll kommer stora lastbilar och fullkomligen vräker ut stora mängder med salt på våra vägar, och på nolltid har denna härliga snö förvandlats till nån f0rm av brungrådaskig geggamojja, som fullkomligen inte går att undvika om man ska röra sig utomhus. Denna geggamojja söker dig genom skorna, sugs upp av sockorna och skriker "gangräään!!" (<--länk) när den tar bort känseln i fötterna. Sen förstör den ju byxorna man precis köpt på köpet, men det är väl lika bra.



Jag vill med detta inlägg tipsa Göteborgs kommun om en liten hemlighet... Det kallas "grus" och är gjort av sten, krossat i mindre bitar. Skyddar skitbra mot halka...och bibehåller dessutom känslan av vinter.

 

 

Grus var det...skriv upp!!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0